Celebert besök, 5 november 2009 - Per-Olov "Posa" Serenius och "Varg-Olle" Nygren
Torsdagen den 5 november bevistades MCHK Gävleborg av Varg-Olle Nygren, Posa Serenius samt f.d. generalsekreteraren i Svemo, Rolf Sundberg.
Posa är isracingens mästare och välkänd i våra trakter. Om Varg-Olle fick vi veta lite mera, bl.a. att han tävlade i över 30 år i speedway till han var över 50 år, och söderkisen Varg-Olle har även elva svenska mästerskap i Road Racing men han tävlade även i motocross och enduro.
Mest kom denna träff att bli en redogörelse över den fantastiska mc-resan de båda gjorde tillsammans med bl.a. Ove Fundin under augusti-september 2006. Resan började i Sydkorea och fortsatte över Sibirien, Mongoliet, Ryssland, Kazakstan och Finland innan de åter stod på svensk mark efter mellan 1500-1600 mil, en resa som till viss del även sänts i svensk TV. Det blev många episoder som drogs denna kväll, som när Varg-Olle åkte på en blodinfektion med 41 grader i feber och fick åka ambulansflyg 250 mil bakåt i deras resa till ett sjukhus, Olle piggade på sig och fick även följa med detta flyg tillbaka efter några dagar, men missade en etapp på 60 mil sedan han kommit åter, som en fotograf körde åt honom, då hans ork inte räckte till, - Det var för jäkligt att missa så många mil, tyckte Olle. Hela berättelsen följdes åt med deras egna foton som visades på stor duk, där det även fanns påpassliga bilder vid omkullkörningar vid flodövergångar och alla rostiga fartyg som blev kvar när Aralsjön tömdes.
I många fall var ”vägarna” nästan oframkomliga, så dagsturerna blev från tio till 30-40 mil om dagen förutom för Varg-Olle som dumdristigt nog drog iväg själv emellanåt och kom upp till 60 mil någon dag.
Det hela var en mycket trevlig kväll där nog många nu drömmer om att göra en liknande resa, men där det för de flesta slutar med en dröm, men det är ju inte dåligt det heller (men betänk att Varg-Olle strax skall fylla 80 år)

Text och foto: Caj Abrahamsson

 

Posa och Varg-Olle låter sig väl smaka med en kopp kaffe.

Blommor för välförrättat uppdrag, Varg-Olle Nygren, Rolf Sundberg och Posa Serenius

K-G ”Salle” Sahlander berättade när han åkte cykelspeedway på Näringen i Gävle och fick skaka hand med Varg-Olle efteråt,
- Efterföljande vecka kunde man ju inte tvätta händerna, skrattar Salle och kramar om Varg-Olle.